Gratis onderhoudsboekje transformeert woonmarkt

Onderhoud aan woningen gebeurt al zo lang als we in huizen wonen. Het niet onderhouden woningen leidt tot een daling van de woningwaarde, een slecht leefklimaat,  verminderd wooncomfort en een lang verkooptraject. Het onderhoudsboekje Woonderhoud wil de woonmarkt transformeren door een gratis digitaal onderhoudsboekje op de markt te brengen.

Modern, handig en vernieuwend

Woonderhoud kan vergeleken worden met een onderhoudsboekje voor een auto. Elk onderdeel van een woning heeft na verloop van tijd een beurt nodig, Woonderhoud geeft feilloos aan wanneer dat is. Waar je bij een onderhoudsbeurt voor je auto doorgaans naar een en dezelfde monteur gaat, zijn er voor woningen veel verschillende vakmannen voor verschillend onderhoud. Woonderhoud staat centraal tussen de woningeigenaar en al deze verschillende vakmannen. Het hebben van meerdere onderhoudscontractjes is hierdoor overbodig.

Reparaties

Alhoewel Woonderhoud gelooft dat er nauwelijks reparaties uitgevoerd hoeven te worden in het geval van periodiek onderhoud, is het wel mogelijk om een reparatieverzoek te versturen. Hierbij kunnen foto’s geüpload worden om een vakman duidelijke informatie vooraf te geven. De vakman in kwestie weet zo exact wat hij dient te doen.

Collectief inkopen

Onderhoud is de grootste huishouduitgave van een gezin, maar wordt toch relatief vaak uitgesteld. Dit heeft op lange termijn nadelige gevolgen voor de portemonnee. Uitstel van onderhoud leidt vaak tot schades en hoge reparatiekosten. Om het relatief dure onderhoud aantrekkelijker te maken, is het mogelijk om met Woonderhoud buurtgenoten te vinden die hetzelfde onderhoud gepland hebben staan. Deze personen kunnen eenvoudig benaderd worden om het onderhoud collectief in te kopen.

Woonderhoud is gratis te downloaden voor iOS- en Android-toestellen. Meer informatie is te vinden op de website van Woonderhoud.