Tips om je privacy te beschermen

Privacy behoort al jaren tot de belangrijkste agendapunten van veel nationale overheden. Hoe zorg je er immers voor dat de privacy van mensen gewaarborgd blijft en dat mensen tegelijkertijd veilig over straat kunnen gaan? Hoewel je weinig kunt doen aan de privacy die je op straat hebt, kun je wel wat aan de privacy in je eigen huis doen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een elektronische camera aan de gevel, het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren, het gebruik van plakfolie op ramen, enzovoorts. Op die manier kun je voorkomen dat je in je eigen woning geen privacy hebt. Door je privacy te beschermen maak je ook de kans op een inbraak kleiner.

Tip 1: maak gebruik van plakfolie op ramen

Zeker wanneer je ramen aan de kant van de weg hebt zal het geregeld voorkomen dat mensen bij je woning naar binnen proberen te kijken. Ga dit tegen door gebruik te maken van plakfolie op je ramen! Dit folie belemmert het zicht van voorbijgangers en voorkomt dat er geen licht meer in je woning komt. Je kunt dit type folie online bestellen of in een bouwmarkt kopen.

Tip 2: kies voor goede sloten op ramen en deuren

Naast het feit dat je wilt voorkomen dat mensen voortdurend naar binnen proberen te kijken, wil je indringers buiten de deur houden. Dit kan door gebruik te maken van goede sloten op ramen en deuren. Een slotenmaker kan je van advies voorzien over de verschillende soorten sloten en deze eventueel direct voor je plaatsen.

Tip 3: plaats een veilige camera aan de gevel

Ook het gebruik van een elektronische camera houdt indringers buiten de deur. Kies echter wel voor een camera van een hoge kwaliteit, die niet zomaar gehackt kan worden door anderen. Het zou erg vervelend zijn als mensen met je camera mee kunnen kijken.