Tips voor het vervangen van je sloten

Het wordt door slotenmakers sterk aangeraden om je sloten op ramen en deuren eens in de zoveel tijd te vervangen. Het kan namelijk voorkomen dat sloten verouderd raken en je woning daardoor niet langer beschermen tegen de meest voorkomende vormen van inbraak. Om de kans op een dergelijke situatie zo klein mogelijk te maken kan het raadzaam zijn om de sloten in huis eens per vier of vijf jaar na te laten kijken door een slotenmaker. Waar nodig kan een slotenmaker de sloten direct voor je vervangen om de kans op een inbraak in huis te minimaliseren.

Probeer sloten niet zelfs te vervangen

Een eerste tips die we je kunnen geven bij het vervangen van sloten is dat het sterk wordt afgeraden om sloten zelf te vervangen. Sloten zijn zeer complexe systemen, die worden opgebouwd uit tal van kleine onderdelen. De kans dat een slot beschadigd als je deze zelf plaatst is zodoende behoorlijk groot! Je moet er toch niet aan denken dat je een onlangs geplaatst slot na een paar weken moet laten vervangen door een slotenmaker? Dit voorkom je door direct een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker kan je daarbij van passend advies voorzien over de verschillende soorten sloten.

Kies voor een ervaren slotenmaker

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer slotenmakerbedrijven opgestart. Dit heeft als voordeel dat je sneller geholpen wordt, maar brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Zo is het als gevolg van deze ontwikkeling lastig om een ervaren slotenmaker te vinden. Een slotenmaker bellen om de prijs voor het vervangen van sloten te bespreken is zodoende raadzaam. Het komt geregeld voor dat mensen een slotenmaker direct langs laten komen en als gevolg daarvan worden opgeschrikt door veel te hoge prijzen voor het uitvoeren van slotenklussen. Door de prijs voor het vervangen van sloten vooraf te bespreken voorkom je dit!